Rallikuvat.net historiaa

Rallikärpänen puraisi meikäläistä jo hyvin varhaisella iällä. Kotiteillä ajettua sprinttiä voidaan pitää alkukipinänä harrastukselleni. Vuosi taisi olla 1988. Nykyään ralleja ja sprinttejä tulee seurailtua n. 20-30 vuodessa. Jossain vaiheessa päätin ottaa kameran rallireissulle mukaan. Filmille kuvaus alkeellisilla välineillä ei jaksanut innostaa kauaa joten se jäi pois kuvioista. Joitain näitä kuvia on nähtävillä kuvagalleriassa.

Digikameroiden vallankumouksen jälkeen, 2003 vuoden kesällä päätin ostaa ensimmäisen digitaalikamerani, joka oli HP Photosmart 735. HP:n akkusyöppöyteen kyllästyneenä hommasin heti pian Canon Powershot A70:n. Pian käytössä oli jo Fuji Finepix S5500.

Aluksi nettitilaa kuville etsittiin ilmaisilta, ulkomaisilta palveluilta. Hyvää ja halpaa ei löytynyt, joten sivut siirtyivät Mikro Bitti - lehden tilaajille tarkoitetulle MBnetin serverille.

Niinhän siinä kävi, että nälkä kasvoi syödessä. Nyt oli pakko saada sivusto .net tai .com päätteellä. Näin syntyi Rallikuvat.net (olen saanut jokusen kerran kuulla tuosta sananmuunnoksesta). Palvelun tilasin INT2000:lta. Serverille rallikuvat.net nostettiin 21.7.2004. Photoshopin kanssa muuten vain kikkailu johti inspiraatioon ja taasi uusi versio lähti kehittymään. Tämän kehityksen tulosta katselet parhaillaan.

Sivujen paisuessa jouduin ottamaan rinnalle Nebulan 1G-Palvelun, jonka kapasiteetti riittää pitkälle videoklippien ja kuvien säilyttämiseen.

Vuonna 2007 sai myös Fuji Finepix S5500 väistyä. Oli tullut aika siirtyä digitaalisten järjestelmäkameroiden puolelle. Ensimmäinen digijärkkäri oli Canon EOS 400D ja sen kaveriksi ostin Canon 70-200mm f/4L USM - objektiivin. EOS 400D Palveli 96 kisan verran ja toimii muuten edelleen!

Nälkä kasvoi edelleen syödessä ja kaudelle 2010 päivitin kuvauskalustoksi Canon EOS 50D'n. Tämä varsin loistava runko on ollut mukana 97 kisassa ja yli 100000 kuvan jälkeen se toimii hyvänä vararunkona eikä paljoin uutta häpeä.

Nykyisin runkona on Canon EOS 7D ja objektiiveina käytän pääasiassa Canon 70-200mm f/4L USM ja joulupukin vuonna 2012 tuomaa Canon 24-100mm F4/L IS USM putkia.

Myös ulkomaan kisat ovat astuneet kuvioihin ja tarkoituksena onkin käydä katsomassa vähintään yksi ulkomaan kisa vuodessa. Tällä hetkellä vasta Ruotsi, Viro ja Puola on valloitettu, joten sarkaa riittää. Mitä seuraavaksi? Sen kun tietäisi itsekin...